måndag 21 februari 2011

Falkenberg- en svensk klassiker
Falkenberg är en mycket omtyckt turistort i Hallands län. Svenskar vallfärdar till orten på somrarna för att njuta av de fina badmöjligheter. På Falkenbergs största camping, Skrea camping trängs svenssonfamiljer i tält, husvagnar och på vandrarhem. Kan det bli mer svenskt och mer sommar? Det luktar grillat, sanden är ljummen och det är även de svaga vindarna. Sommaren 2010 ansåg jag och min pojkvän oss vara förtjänta av en minisemester mitt i allt jobb. I brist på tid och pengar valde vi att inte åka långt från dåvarande hemstaden Helsingborg. Vilket resulterade i de bästa dagarna på hela året 2010. Sol, Winnerbäck, buskis på vallarna och shopping i Ullared- och inte minst promenaden längs med stranden, lugnet, en äkta svensk sommarupplevelse. Jag kommer aldrig glömma de dagarna. 

Ta sig hit
Köra: Falkenberg ligger vid E6/E20 Göteborg- Malmö 100 km från Göteborg, 180 km från Malmö och 490 km från Stockholm.
Flyga: Närmsta flygplatsen är Halmstads flygplats 45 km
Tåg: Falkenbergs järnvägsstation ligger sedan 2008 i utkanten av staden, 2 km från centrum. Kommer man med öresundstågen får man åka gratis med den lokala trafiken samma dag som man har biljett.

Boende
Skall man till Falkenberg under högsäsong bör man vara ute i någorlunda god tid. 
Då vi var i Falkenberg bodde vi i ett av Skrea campings vandrarhem, den röda byggnaden som heter, kort och gott, Falkenbergs vandrarhem. Vi hade ett fyrbäddsrum. Jag tycker nog nästan att är man i Falkenberg på sommaren bör man bo på just Skrea camping. 


Sevärdheter 


Vallarnas friluftsteater 
Alla har vi väll slagit på tv:n en lördagskväll och mötts av komikerna Stefan och Kristers rollfigurer i form av skäggiga bönder, som dricker sprit,  svär och missförstår varann. Och gillar man buskis får man bara inte missa vallarnas friluftsteater som är en utomhusteater i Falkenberg. Teatern ligger vackert belägen på en udde i Ätran. Här spelar Stefan och Krister varje år upp en ny revy. 


Ge-kås i Ullared
Shoppingutbudet är inte stort i Falkenberg men från busscentrat går bussar till underbara och fantastiska Ge-kås i Ullared. Har man aldrig varit i Ullared tidigare borde man verkligen ta en dagstripp och ge varuhuset en chans.
Mellan Falkenberg och Ullared är det 3 mil. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar