fredag 4 september 2015

Koblenz - Där floderna mötsSommaren 2015, 1-23 juni var jag och min kille ute och tågluffade i Europa. Vi valde att flyga både ut i Europa och hem till Sverige igen för att undvika längre tågresor. Vi köpte ett Interrailkort med fritt tågresande i 23 dagar och började vår resa i Amsterdam. Sedan Belgien och ett snabbt stopp i Luxemburg innan vi åkte vidare till Moseldalen i Tyskland med avslut i staden där Mosel möter Rhen. 

Tågluff: Stopp 8

Dag 7 - 8 

Ditresa
Vi kom till Koblenz med tåg från Hatzenport efter att ha besökt det berömda slottet Burg Eltz. Från Hatzenport tog det 30 minuter till Koblenz. 

Boende 
Kvällen innan hade vi bokat ett rum på Ghotel hotel & living som ligger precis vid stationen. När man kommer ut från stationen mot staden tittar man åt höger. Där ser man en hög byggnad som är hotellet. 


Från sovrumsfönstret hade man utsikt över stationen


Fräscht och lyxigt hotell. Rymliga rum med bra läge precis vid stationen. Frukost ingick inte och kostade typ 150 kronor, att lägga till, så vi avstod. 

Dag 7 

Vi kom till Koblenz under eftermiddagen och gick direkt ner mot staden för att äta en sen lunch/tidig middag men då visade det sig att många restauranger har stängt mellan 14.30-18.00. Efter att ha blivit ratad av flera restauranger och jobbat upp ett riktigt dåligt humör hittade vi en halvdan pizzeria. Verkade som att de finare ställena har stängt några timmar mitt på dagen medan snabbrestaurangerna håller öppet.

Deutsches Eck - Där floderna möts 
Det enda som var sevärt i staden var Deutsches eck, platsen där Mosel möter Rhen. En känd udde med ett 37 meter högt monument. Jag gillade den här platsen. Det var också många som samlades här. Det finne ett café där man kan köpa ett glas vid, öl, glass eller lättare lunch. 


Bredvid cafét finns en vattenpark, perfekt för de små. Riktigt bra idé!
Jag tog en glass, Martin ett glas öl och sedan lade vi oss i gräset och vilade då det inte fanns något mer i staden vi ville se. Sedan tog vi en promenad mot hotellet där vi satte oss med öppet fönster och tog ett glas vin.

Borgen 
Från Deusches eck kan man se över till stadens berömda borg.Staden 

 

Vi var inte alls förtjusta i Koblenz. Det var en tråkig stad som egentligen bara hade en sevärdhet värd att se. Det finns också en borg på andra sidan floden som man kan ta en linbana till men det var inget som intresserade oss. Såg inte ut att överträffa andra borgar man besökt i olika städer och det räckte att se den på distans. 

Fortsatt resa - Mot Strasbourg Gå vidare till inlägg 9 om tågluffen här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar