söndag 6 september 2015

Strasbourg- En Fransk men Tysk stadSommaren 2015, 1-23 juni var jag och min kille ute och tågluffade i Europa. Vi valde att flyga både ut i Europa och hem till Sverige igen för att undvika längre tågresor. Vi köpte ett Interrailkort med fritt tågresande i 23 dagar och började vår resa i Amsterdam. Sedan tog vi oss till Belgien, genom Luxemburg till Tyskland och en snabbvisit i Frankrike. 


Tågluff: Stopp 9
Dag 8 


Ditresa
Vi kom till Strasbourg med tåg från Koblenz, resan tog ca 3 timmar. När man rullar in i staden med tåg ser man att det är riktigt nedgånget. Gamla hus som är nära att förfalla och en massa klotter på väggarna. 

Väl vid stationen (som är mycket modern) dyker det upp lite mer moderna hus för att i de centrala delarna hitta riktigt vackra gamla äldre korsvirkeshusen- La petit France.  

Vi lämnade väskorna på stationen. Det finns ett bagagerum där man kan hyra skåp i olika storlekar för 5.50, 7.50 eller 9.50 euro. 

La petit France
Ett område i de mest centrala delarna med vackra kanaler kantade av korsvirkeshus och växter. 

Barrage Vauban 


En fin och annorlunda bro
Inne i bron, kostar inget i inträde
Utsikt från brons tak
Vårfruktskatedralen I de äldre delarna ligger den enorma, vackra katedralen 

Kammerzell House Precis bredvid katedralen, som ni ser en bild på ovan, vid samma torg ligger sevärdheten Kammarezell house, 

Staden 
Jag hade höga förväntningar på Strasbourg. När man googlar bilder ser det verkligen otroligt vackert ut. Men precis som så ofta så är det på några enstaka gator/platser som de bra bilderna tagits på. I det här fallet La petit France. Och det lilla området var verkligen vackert och var kanske det enda som påminde om att man kommit in i Frankrike, namnet på området alltså. Men det var svårt att förstå att man hade lämnat Tyskland och kommit in i Frankrike för det var inte mycket som påminde om Frankrike. Husen påminde om Tyskland, namnet på staden likaså. 
Gamla staden var också fin med sina trånga gator och sevärdheter runt torget "Place de cathedral". Men övrigt, i ytterkanterna var det otroligt risigt och skräpigt. Vi var i staden i ca 3 timmar och det räckte gott och väl. Jag skulle inte rekommendera någon att övernatta i staden för efter någon timme har man sett allt värt att se. 

Fortsatt resa - Mot Schwiez  Gå vidare till inlägg 10 om tågluffen här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar