lördag 14 november 2015

Florens - Vackrast från ovan


Sommaren 2015, 1-23 juni var jag och min kille ute och tågluffade i Europa. Vi valde att flyga både ut i Europa och hem till Sverige igen för att undvika längre tågresor. Vi köpte ett Interrailkort med fritt tågresande i 23 dagar och började vår resa i Amsterdam. Sedan tog vi oss till Belgien, genom Luxemburg till Tyskland, ett kort stopp i Frankrike, Schweiz och sedan Italien.

Tågluff: Stopp 18
Dag 16-17


Ditresa
Vi kom till Florens från Grosseto. Resan tog tre timmar. Vi hade planerat att vara framme i Florens i god tid men en tågsrejk försenade oss men ca 3-4 timmar. Från stationen var det mycket nära till hotellet vi hade bokat. Det låg i princip runt hörnet från stationen.

Boende 
Vi hade svårt att hitta hotell i Florens och de som fanns var väldigt dyra. Vi fick betala 145 euro för en natt. Men då vi gärna ville se Florens så fick det vara värt det. Nämnas bör att vi bokade hotellet en dag innan så det går säkert att hitta billigare hotell om man har tur eller är ute i god tid. 
Rummet var fräscht och läget var bra precis vid stationen
Hotellet hade helt klart byggt in toaletten i efterhand. Såg konstigt ut men det funkade. 


Dag 16

Santa Maria del Fiore
En av stadens största sevärdheter låg bara ca 10 minuters promenad från stationen och vårt hotell. Mycket vacker basilika! Det var svårt att fånga på bilden de vackra färgerna i vitt, ljusrosa och krämgrönt.
Piazza della Signora 
Ett stort torg nära Ponte Vecchio (Florens största sevärdhet-bron)


Palazzo Vecchio 
Ligger belägen på Piazza della SignoraPonte Santa Trinita 
Bästa bilden på Ponte Vecchio får man från närmsta bro. Nedan en bild på Ponte Santa Trinita


Ponte Vecchio 
Stadens kanske mest kända landmärke. Vi var inte särskilt imponerade.


Bild på gågatan över Ponte Vecchio
Kvällen avslutades sedan men ett långt restaurangbesök. Vi började nu känna oss ganska trötta efter att ha rest runt i Europa i 16 dagar med tunga backpackerväskor. 

Dag 17 

Piazzale Michelangelo 
Vi började dagen med en promenad upp till utsiktsplatsen Piazzale Michelangelo. Härifrån har man en fantastik utsikt över staden. 


Santa Maria del Fiore, bilden tagen från Piazzale Michelangelo.


Staden 
Vi gillade Florens men var inte direkt hänförda. Det var en livlig stad med mycket människor, Otroligt välklädda människor dessutom. Kvinnorna hade söta klänningar och var uppsnofsade (påminde om Paris) . Staden var full av bilar och mopeder. Framförallt gör sig staden väldigt fin från ovan. Från Piazzale Michelangelo får man mycket fina bilder över staden. Det var mysigt att gå inne på stadens gator. Finns många fina torg och mycket restauranger att välja mellan. Vi stannade i staden en eftermiddag/kväll och en förmiddag och för oss var det tillräckligt. 

Fortsatt resa - Venedig   


Gå vidare till inlägg 19 om tågluffen här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar