söndag 8 november 2015

Milano - En ljummen snabbvisit


Sommaren 2015, 1-23 juni var jag och min kille ute och tågluffade i Europa. Vi valde att flyga både ut i Europa och hem till Sverige igen för att undvika längre tågresor. Vi köpte ett Interrailkort med fritt tågresande i 23 dagar och började vår resa i Amsterdam. Sedan tog vi oss till Belgien, genom Luxemburg till Tyskland, ett kort stopp i Frankrike, Schweiz och sedan Italien.

Tågluff: Stopp 14
Dag 11


Ditresa

Vi kom till Milano från Schweiz. Vi valde att boka plats på snabbtåg som kostade 200 kr extra för två personer. Resan tog då 3 timmar utan byte istället för ca 6 timmar och flera byten. Från stationen var det promenadavstånd till vandrarhemmet vi bokat rum på. 

Boende 

Vi bokade rum på vandrarhemmet I am here B&B som låg nära stationen och kostade 40 euro för två personer en natt. När vi kom fram till adressen förstod vi inte hur vi skulle ta oss in till hotellet. Vi stod där ett tag innan vi förstod att man skulle plinga på en klocka vid entrédörren. Sedan fick man en nyckel till entrédörren så man kan komma och gå som man vill. 
Receptionen är bemannad fram till ca 21.30. När man har bokat ett rum får man ett mejl med förfrågan om när man beräknar anlända. 
Rummen var enkla men fräscha. Det var gemensamt badrum men det var inte många som bodde på vandrarhemmet, åtminstone inte som vi såg något av, och vi behövde aldrig anpassa våra talettbesök eller duschar efter någon annan. Att det fanns frukost var något av en överdrift. Det fanns te, flingor, skorpor och marmelad. Men det var svårt att klaga när boendet var så billigt. 


Ta sig runt 
Efter att ha lämnat ifrån oss våra väskor på rummet tog vi oss till närmsta tunnelbanestation. Ett metro-dygnskort kostar 4,50 euro/person i Milano. En enkelbiljett kostar 1,50/ person. Från stationen närmst hotellet var det fyra stationer till Doumo. 

Staden

Jag har länge velat åka till Milano men när jag har sökt efter sevärdheter har jag förstått det som att det inte finns så mycket att se i staden. Att det mestadels är shopping. Och den analysen verkar ha varit korrekt. Det finns säkert saker att se men inget som direkt lockade oss. 

Duomo di Milano  

Men Milanos största sevärdheter var absolut sevärda. Vilken mäktig katedral Duomo är! 
Vittorio Emanuele 


Precis bredvid Duomo ligger ytterligare en av Milanos största sevärdheter: Galleria Vittorio Emanuele. En av världens äldsta shoppinggallerior. Inne i Vittorio Emanuele- mäktigt! 


Är man väl i Italien skall man unna sig glass. Den italienska gräddglassen crema rekommenderas starkt! 

Sforza Castle Parco Sempione 
Efter en lång och ljummen kväll med mat och dryck gick vi en sen kvällspromenad återigen förbi Piazza del Duomo för att njuta av de vackra byggnaderna lite till innan vi lämnar staden nästkommande morgon. 

Fortsatt resa - mot Cique Terre   


Gå vidare till inlägg 15 om tågluffen här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar