söndag 12 april 2015

Marbella - Solkusten med en exklusivitet


Marbella är en stad i Malaga provinsen som har en exklusiv touch omgiven av golfbanor. Hit kommer de välbärgade inseglade på sina yath-ar och slår sig ner med ett glas champagne på strandpromenaden. Marbella har en känd hamn Puerta Banus, massa dyra butiker, restauranger diskotek och barer.

Vi besökte Marbella i januari 2015 i samband med att vi besökte Gibraltar och Malaga, med Marbella som andra stopp. Marbella gjorde inget som helst intryck på oss. Det fanns inte mycket sevärdheter och inte mycket att göra. En promenad längs med strandpromenaden och genom de gamla kvarteren så kände vi oss nöjda och den eftermiddag och kväll vi hade i staden räckte gott och väl.

Ta sig hit

Vi flög till Malaga som vi gjort tidigare och sedan hyrde vi en bil och körde raka vägen ner till Gibraltar och på vägen tillbaka till Malaga stannade vi till i Marbella under ett dygn. Läs mer om att hyra bil i Malaga i vårt inlägg om Nerja här. Det går även att ta buss mellan Marbella och Malaga. Även i Marbella, precis som i Gibraltar märktes det att spanjorer är ett bilburet folk. Otroligt mycket bilar och svårt att hitta parkering. 

Boende När vi var i Marbella bodde vi på hotellet La Villa Marbella. Det verkar vara ett av de mest populära hotellen i Marbella och det är förståeligt. Hotellet ligger mitt inne i staden nära Plaza los Naranjos "Apelsintorget". Personalen var mycket trevlig och man kommer först till en receptionsbyggnad sedan visas man till sitt rum. Hotellet har flera rum som ligger på olika ställen i staden. Vi hamnade i huvudbyggnaden där frukosten serveras. 


Där finns även en mindre utepool. När man checkade in fick man en liten lapp med alternativ som man kunde få till frukost och som man skulle beställa redan då. På morgonen när man kom sade man sitt rumsnummer och den frukost man beställt dukades då fram. Lite annorlunda sätt men det kanske inte är så under högsäsong. Kan ha berott på att det inte var så många turister och att man inte skulle tjäna på att ställa fram en hel frukostbuffé. 
Rummet var väldigt fint, rymligt och kändes exklusivt. 


Sevärdheter 

Avenida del Mar- strandpromenaden 

Strandpromenaden är lång och kallas tydligen för "den gyllene milen" och är kantad av restauranger, barer och uteserveringar. När vi gick här lyste starkt och eftersom att det var en dag i mitten av januari kunde vi inte låta bli att sätta oss och ta ett glas vin och lapa sol. 

Avenida del Mar- Salvador Dali skulpturernaLängs med Avenida del Mar finns en park där det står skulpturer av Salvador Dali uppradade.   

Old Quarter Gamla staden består av mysiga små gränder med små restauranger och butiker och en och annan sevärdhet. De vitkalkade husen smyckade av blommor och krukor gör att man får en känsla av att befinna sig i Nerja. Det var i dessa kvarter vi bodde på hotellet La Villa Marbella. 

Plaza de los Naranjos


Eller apelsintorget är ett känt torg som ligger i de gamla kvarteren. Som man hör på namnet så smyckas torget av apelsinträd och färgerna går i orange. När vi var på jakt efter restaurang passerade vi torget om och om igen och tittade flera gånger på menyerna men ratade dem då det inte lät så gott och ändå var så dyrt. tillslut gav vi upp och satte oss på en restaurang men valde att dela på en pizza då vi inte kände för att betala dyrt för tråkig mat. 

Ermita de Santiago En vacker kyrka i gamla kvarteret, vitkalkad med gula detaljer. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar