söndag 12 april 2015

Decemberlugn på LanzaroteI December 2014 hade jag haft en tuff tid på jobbet och även om jag verkligen inte är mycket för charter (att ligga vid poolen i timmar och bara vara på samma hotell i en vecka brukar få det att krypa i kroppen på mig)- så var det precis vad jag behövde just då. Så jag och min mamma bokade en sista-minuten-resa till Lanzarote. Flydde sista adventshetsen och lämnade allt för lugn och sol. Vi gjorde inte mycket under vår vecka men jag ville ändå skriva ett inlägg då vi bodde på ett väldigt bra hotell som vi varmt kan rekommendera.

Vi hade varit på Lanzarote tidigare när jag var liten och var väll inte så sugna på att åka tillbaka då vi mest mindes lava och en ihärdig blåst. Så vi hade inga förväntningar när vi åkte och blev positivt överraskade. Solen var stark för att vara i december och vi lyckades hitta tämligen vindfria platser där vi kunde ligga och sola och njuta av värmen.

Vi var som sagt inte ute efter äventyr och sevärdheter och gjorde inte mycket under vår vecka på Lanzarote men det finns lite utflykter och saker man kan hitta på på Lanzarote.

Sista-minuten 

Vi bokade vår sista minuten-resa på onsdag med avresa kommande fredag. Vi bokade genom Fritidsresor och betalade 2700 kr per person för en vecka för flyg och hotell. Då lade vi till mat på planet och transfer till hotellet. 

Ta sig till hotellet 

När man kom ut från flyget hämtade man sitt bagage och sedan stod personal från Fritidsresor utanför utgången och meddelade med vilken buss man skulle åka. Bussparkeringen fanns en liten promenad bort. Med bussen tog det 45 minuter med transfer. 

Hotellet: Blue Village Flamingo beach resort 
Hotellet har fyra stjärnor och vårt rum bestod av ett rymligt sovrum, stort badrum och stort vardagsrum med köksvrå, soffor, matplats och TV. I köket fanns allt man kunde behöva för att laga mat på rummet. Detta underlättade mycket och eftersom att det fanns flera butiker i närheten kunde vi laga lunch hemma varje dag och köpa hem dryck och snacks för att ha på kvällen. Ett bra och mysigt sätt att hålla nere kostnaderna.

Men viktigast av allt var att det fanns en stor uteplats med havsutsikt och att det var nära både till hotellets fina poolområde utomhus, inomhuspoolen och ner till stranden och strandpromenaden. Det finns även ett spa med bubbelpool men det kostade 100 kr per person och dag vilket kändes väldigt onödigt när man bara ville in och ta ett dopp för att värma upp sig.
Hotellet har helt uppenbart barnfamiljen i fokus med bamseklubb och möjlighet att boka all inklusive. Vi hade inte all inklusive men som vi förstod det så fick man äta och dricka obegränsat från buffén, barnen fick äta hur mycket glass de ville. Det verkar även som att man fick äta vid ett tillfälle på de övriga restaurangerna på området. Precis bredvid vårt hotell låg en vattenpark som man kan köpa inträde till i hotellreceptionen. Det såg utifrån ut som ett barns dröm.
På kvällen var det även underhållning men inget för oss utan vi valde att sitta på terassen med ett glas vin eller läsa en bok istället.Om man går ner mot stranden och tar till höger finns ett promenadstråk längs med den klippiga kuststräckan som var otroligt vacker. Här tog jag en promenad nästan varje dag och bara njöt. Man kan gå ca 1 timme innan den tar slut vid en fyr. Längs med promenaden passerar man restauranger och flera hotell.

Mat på hotellet

Hotellets buffé
Vi åt hotellets middagsbuffé en dag och det var ganska dyrt, 250 kr/ person om jag inte minns fel. Det var en helt okej buffé och det ingick vin så utifrån det var priset helt okej.

Tavern by the sea
Denna restaurang tillhör hotellet men ligger nere vid strandpromenaden och vi var så nöjda efter att ätit där första gången då vi åt tapas att vi valde att gå tillbaka en andra gång. Rekommenderas varmt!


Playa Blanca 

Playa Blanca är den närmsta orten. Här finns några butiker inklusive en outlet med märkeskläder. Många butiker som säljer parfym och alkohol. Det finns såklart även många restauranger. Det tog ca 15 minuter att gå dit från hotellet. Man går då läng med en promenadväg längs med kusten bara några meter från havet- mycket vackert. Playa Blanca var fint men inte stort. Det verkade vara lugnt och inte mycket festande. Kan säkert vara mer liv i området när det är högsäsong men Playa Blanca skall vara känt för sitt lugn.

Från Playa Blanca går det färjor till Fuerteventura.


Marina Rubicon  - marknad 
På marknaden prövade vi Lanzarotes Sockerrörs-dryck. Gott och precis som det låter, sött. Pröva kombinationen med passionfrukt, rekommenderas. 

Marina Rubicon är en hamn mellan Castillo del Aguila och Las Coloradas.  Hit når man genom att passera Playa Blanca och fortsätta sin promenad längs med kusten. På onsdagar och söndagar är det marknad i staden och här finns även lite fler butiker än i Puerto del Carmen. Om man orkar kan man gå hit. Det var en bit och tog ca 1 timme per väg.


Puerto del Carmen 
Puerto del Carmen är Lanzarotes största ort och betydligt större än Playa Blanca. Här finns shoppinggallerior med Spaniens största butikskedjor. Vi valde att ta bussen till Puerto del Carmen själva och ingen anordnad busstur. Vi gick till framsidan av hotellet och följde den stora bilvägen bort till en busstation som hette "Muelle" och låg precis ovanför hamnen precis innan Playa Blanca. Att gå från hotellet till busstationen tog ca 10 minuter. Det var fräscha bussar och när man går på meddelar man vart man skall gå av.Vi var och shoppade på Biosfera innan vi tog en promenad ner till staden.


Vi tog sedan en promenad på stranden och sedan upp på den långa strandpromenaden som vi följde i flera timmar.

Sammanfattningsvis

Jag kan varmt rekommendera hotellet Flamingo beach om man vill åka på en lugn chartersemester. Inte minst om man är en småbarnsfamilj. Det finns inte mycket att se på Lanzarote men det finns några utflykter om man vill göra något under semestern. Söker man lugn, vackra promenadstråk och inte är ute efter shopping kan jag rekommendera Playa Blanca. Vill man ha mer puls, fest pch shopping är Puerto del Carmen att föredra. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar