måndag 3 augusti 2015

Luxemburg -En promenad i "lyxsstaden"


Sommaren 2015, 1-23 juni var jag och min kille ute och tågluffade i Europa. Vi valde att flyga både ut i Europa och hem till Sverige igen för att undvika längre tågresor. Vi köpte ett Interrailkort med fritt tågresande i 23 dagar och började vår resa i Amsterdam. Sedan Belgien och ett snabbt stopp i Luxemburg innan vi åkte vidare till Tyskland. 

Tågluff: Stopp 6
Dag 5


Ditresa
Vi kom till Luxemburg med tåg från Bryssel. Tågstationen 
Då våra väskor var tunga började vi med att ta reda på var man kunde förvara sitt bagage. Vi hittade bagageinlämningen som låg på plattformen närmast stationshuset bakom CD. där det kostade 3 euro per väska för en dag. Vi lämnade väskorna och började gå inåt staden. Det var en bit, det tog ca 20 minuter och man gick över en lång bro. 


Dag 5 


Vi började gå mot borgen. Vi gick längs med Corniche som enligt Luxemburgs turistbroschyrer är "de vackraste balkongen i Europa" med utsikt över "The holy ghost citadel" och mycket mer. 

Corniche 

Utsikt från borgen

Borgen 
Vi gick sedan in mot stadskärnan Cercle Cité

Turistinformation 

Det kan vara klokt att gå direkt till turistinformationen då det finns guidade gratisturer samt broschyrer med tips på promenadvägar man kan gå för att inte missa något sevärt i staden. Tyvärr gick vi dit efter att ha gått runt ett tag och var mer sugna på att dra vidare.

Turistinformationen ligger vid place Guillaume 

Golden Lady

Cathedral to the blessed virgin

Det är som en vallgrav runt staden som är fylld av grönska. Här kan man ta sig en promenad om man har tid över. 


Luxemburg  

Enligt sidan uk.businessinsider.com är Luxemburg, Qatar och Singapore de tre rikaste länderna i världen. Vi förväntade oss därmed en väldigt hög standard men det var alls så fräscht som vi hade väntat oss. Varken jag eller Martin var särskilt förtjusta i Luxemburg. Vi hade mer tid avsatt i staden men var inte så intresserade av att gå runt längre. Staden kändes trång och det var mycket folk. Det var otroligt vacker utsikt vid borgen men sedan var det inte mycket mer att se enligt oss. 

Innan vi åkte dit fick vi höra från flera håll att det är väldigt dyrt i Luxemburg. Både att sova och äta. Nu bodde vi inte över - då det verkligen var väldigt dyrt. Men vi åt i staden och där märkte vi inte av att det var särskilt dyrt att äta. Dock fanns menyerna bara på franska och inte på engelska. Åtminstone på alla de restaurangerna vi kollade på.

Fortsatt resa - Mot Moseldalen (Tyskland)  
Vi var i Luxemburg i tre och en halv timme. Sedan vidare mot Moseldalen. Vilket blev den näst mest komplicerade resan under tågluffen. Läs mer i inlägg 7 om Moseldalen.


Gå vidare till inlägg 7 om tågluffen här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar