söndag 2 augusti 2015

Restips - Förenkla din resa

Under våra resor har vi märkt att det finns vissa sett att förenkla resan. Här kommer några tips: 

Slippa stå i kö vid stora sevärdheter 

Skall man till en storstad och det finns sevärdheter som man bara måste se. Då är man troligen inte ensam om att vilja få en inträdesbiljett.  Det bästa är om man har möjlighet att förboka. När vi var i Rom var det en mycket lång kö för att komma in på Vatikanmuseét (flera timmar) och vi hade slarvat och inte förbokat och när vi skulle till Amsterdam var vi duktiga och skulle förboka men så var biljetterna till Anne Frank Huis slutsålda när vi ville boka inträde 1,5 månad innan avresa.
Det vi gjorde både i Rom (på plats) och i Amsterdam (innan avresa) var att vi bokade gruppbiljett med guide. Man går då förbi kön i grupp och sedan kan man gå fritt när man väl är inne på museet. Detta kostar minst det dubbla (ibland mer) men tid är pengar och vi vägrar spendera timmar i kö när vi är på semester. 

Hitta bättre med mobilkarta  

Hatten av för kartor men nu kommer den nya generationen som inte accepterar att man bara kan se de största gatorna på kartan. Turistkartor är ofta bra för att få en överblick men otillräckliga om man vill leta sig fram i gränder efter mindre turistiga sevärdheter. 
Det man kan göra - utan att behöva betala dyrt för internet när man kommer hem - är att ladda på en karta på mobilen så snart man ha Wifi. Vi brukar ladda upp kartor när vi är på hotellet eller på allmän plats (Mc Donalds) är ett tips. 
Har man kartan i mobilen kan man zooma och flytta utan begränsningar. Man kan hitta i områden utanför de centrala delarna och se vägar, hotell och annat. 

Gratis GPS i mobilen 

Skall man ut och köra i ett annat land och behöver en GPS men inte vill hyra en GPS (eller har otur och det finns någon GPS att hyra) kan man ladda ner en app som heter navmii. Med navmii kan man ladda ner EN gratis karta i ett land. Har man fler mobiler i familjen kan man ju lösa det så.  kan också köpa till länder för 30 kronor. Sedan fungerar appen precis som en GPS. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar